Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Vliegen naar Portugal? Zo vind je goedkope vliegtickets!

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  5 jaar ago  
thumbnail

Vijf tips voor de goedkoopste vliegtickets naar Portugal

Een lekker weekend of weekje Portugal plannen? Met onderstaande tips vind je de goedkope vliegtickets.

Zoek je een vlucht voor een weekendje naar veelzijdig Lissabon of wellicht verrassend Porto? Dan is jouw keuze voor de luchthaven snel gemaakt. Voor een weekje Algarve of een rondreis heb je meer opties waaruit je kunt kiezen. Een weekje Algarve kan namelijk prima beginnen vanuit Lissabon en eindigen in Faro. De route langs de kust vanaf Lissabon naar Sagres is een absolute aanrader.

Portugal heeft 3 vliegvelden waarop je kunt vliegen; Lissabon, Porto en Faro. Daarnaast heeft Madeira, Funchal als vliegveld en de Azoren, Ponta Delgada.

1Boek je vlucht naar Portugal ruim van tevoren

Het is belangrijk dat je je vliegticket op het juiste moment boekt. Vliegtickets worden ongeveer een jaar van tevoren aangeboden en zijn dan vaak wat duurder. Nog even wachten met het bestellen van jouw vliegtickets dus.

Veel mensen denken dat last minute vluchten vaak goedkoper zijn. Dat blijkt echter in de meeste gevallen niet zo te zijn. Je doet er over het algemeen verstandig aan om juist zo vroeg mogelijk je vliegticket te boeken.

Waar je ook naartoe gaat, als de vroeg boekt en flexibel bent, ben je het voordeligst uit.

2 Wees flexibel

Als je flexibel bent met je de dag waarop je wilt vertrekken is het makkelijker om een voordelige vliegticket te vinden. De goedkoopste dagen om naar je bestemming te vliegen zijn over het algemeen dinsdag, woensdag en zaterdag. De goedkoopste dagen voor de terugvlucht zijn zondag, dinsdag en woensdag. Ook zijn de vroege vogels onder ons goedkoper uit. Later in de middag vliegen is duurder.

3 Gebruik vergelijkingssites

Maak het je gemakkelijk en gebruik vergelijkingssites zoals Vliegwinkel.nl en Vliegtickets.nl voor het vinden van aanbiedingen. Ga voordat je boekt ook nog even langs bij de website van de luchtvaartmaatschappij zelf om de prijzen te vergelijken.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

4 Schaf twee enkeltjes aan

Daar had je niet aan gedacht, he?! Je kunt geld besparen door twee losse vliegtickets te boeken. Kun je alleen een goedkope heenvlucht met Budgetair naar Lissabon of Porto vinden, maar is de terugvlucht duur? Wellicht dat een maatschappij als TAP wel goedkoop op je gewenste dag terug vliegt.

5 Vlieg niet vanaf Schiphol

De kosten om vanaf Schiphol te vliegen zijn voor luchtvaartmaatschappijen hoger dan wanneer ze vanaf kleinere regionale luchthavens vliegen. Die kosten berekenen de maatschappijen door op de reizigers. Kijk daarom niet alleen naar tickets vanaf Schiphol, maar voer bij vergelijkingssites ook eens Eindhoven, Rotterdam of Groningen in. Of kijk eens bij luchthavens net over de grens in Duitsland en België.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.