Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Zoek je een leuke stedentrip? Kies Lissabon om deze 5 redenen!

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  5 jaar ago  
thumbnail

Wijk Alfama in LissabonMisschien dat je niet direct aan Lissabon denkt als je op zoek bent naar een leuke stedentrip. Maar Lissabon is het zeker waard op het lijstje te komen naast steden als Praag, Rome, Berlijn, Londen en Milaan. Bij deze daag ik je uit Lissabon te ontdekken!

Lissabon is voordelig

Het leuke aan een stedentrip is natuurlijk slenteren door de stad. De sfeer proeven en hier en daar een cafeetje binnen stappen of een terrasje pakken voor een kopje koffie.

Lissabon leent zich uitstekend voor de stedentripper-on-a-budget.

Een terrasje pakken is in Lissabon een stuk goedkoper dan in Rome, Berlijn, Londen of Milaan.

Winkelen, cultuur opsnuiven en meer

Lissabon heeft een prachtig centrum met een modern winkelcentra en met historische gebouwen om de hoek. De stad ligt op zeven heuvels naast de rivier de Taag. Dat levert natuurlijk prachtige vergezichten op. De belangrijkste historische bezienswaardigheden zijn redelijk centraal gelegen, waardoor het de meeste te voet kunt bewonderen. Heb je een lang weekend de tijd, dan kan je overwegen om zelfs een middagje strand in te plannen.
 Misschien heb ik je nu al kunnen overtuigen, maar hieronder heb ik dan de 5 echte redenen! 

Time Out markt Lissabon
TimeOut Market

1 Gastronomisch genieten in TimeOut Market

Houd je van lekker eten en drinken? Doe zeker TimeOut Market aan. Wat ooit de grootste markt van Lissabon was, is omgevormd tot een gastronomische hal. Hier vind je de beste eetgelegenheden van Lissabon. Zonder sardines te hebben gegeten, ben je niet in Lissabon geweest. Proberen dus!

2 Verdwaal in historisch Alfama

De wijk Alfama ligt ten Oosten en Noordoosten van de Baixa, en loopt aan tot aan de rivier de Taag. Veel van het erfgoed van Lissabon en haar meest interessante bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven in de charmante wijk Alfama. In deze wijk vind je sporen van zowel de Arabische invloed, als het vissersverleden van Lissabon terug.

Alfama tram 28

3 Lissabons tram 28

Tram 28 van Lissabon verbindt Martim Moniz met Campo Ourique. En gaat door de populaire toeristische wijken van Graca, Alfama, Baixa en Estrela. Tram 28 rijdt op deze route door de meest schilderachtige en smalle straatjes van Lissabon.

4Zeg je Lissabon, dan zeg je Fado

Fado is een muziekgenre dat omstreeks 1820 is ontstaan in Lissabon. Vandaag wordt fado beschouwd als een vorm van een lied, dat een bepaalde traditionele structuur volgt. De populaire opvatting over fado is, dat het een vorm van muziek is die wordt gekenmerkt door verdrietige liedjes en teksten, vaak over de zee of het leven van de armen. Een dag afsluiten in een van de fado restaurants in Lissabon, maakt jouw stedentrip compleet.

Torre de Belém
Torre de Belém

5 Torre de Belém

Aan de oever van de rivier de Taag, staat de imposante verdedigingstoren Torre de Belém. In het begin van de 16de eeuw werd deze opgericht om de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama te herdenken. De Toren van Belém werd in 1910 uitgeroepen tot nationaal monument en in 1983 werd hij door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
Lees meer over Torre de Belém.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.