Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Onze stedentrip naar Porto. Nog beter dan wat ik had verwacht!

by Chérie de Vries   ·  1 jaar ago   ·  
thumbnail

Porto heeft alles te bieden voor een stedentrip. Met tal van bezienswaardigheden, gezellige winkels, heerlijke port- en wijnproeverijen en heerlijke lokale gerechten. Die je kunt proeven in een van de vele restaurants die de stad te bieden heeft.

Reden genoeg om een weekend Porto te plannen.

Voor een veelzijdig stedentrip: kies Porto!

Porto, gelegen aan de rivier de Douro is een kleurrijke, bruisende middelgrote stad. Met zijn historische binnenstad is Porto in zijn geheel door de Unesco op de werelderfgoedlijst gezet.

Het was zelfs nog beter dan wat ik ervan had gehoord!

Wij gingen een lang weekend, vier dagen, die eigenlijk nog te kort zijn. Kortom, een citytrip Porto is beslist de moeite waard voor een unieke belevenis!

Een weekend onthaasten en relaxen in Porto

Voordat je aan de citytrip begint, laat je goed informeren. Zo wordt je reis nog leuker en weet je wat je een beetje kunt verwachten. Eind mei vorig jaar begon onze stedentrip naar Porto.

Tip: Lees meer over de beste periode voor een bezoek aan Porto in ons artikel het klimaat van Portugal

Wat een prachtige en leuke stad! De inwoners zijn gastvrij en erg vriendelijk. Wat ook meteen opvalt: wat heeft Porto veel gekleurde tegeltjes!

Huisjes en kerken die helemaal bedekt zijn met verschillende tegelpatronen. Doordat zelfs ons hotel was betegeld, voelden we ons gauw een met de bewoners van Porto.

Het gemak van een Porto card

Met de Porto Card voor toeristen kan je een aantal musea gratis bezoeken en helemaal ideaal: het openbaar vervoer is met de Porto Card helemaal gratis.

Een Porto card kun je kopen via onze partner: GetYourGuide.nl

Nog geen massatoerisme in Porto

Nog een reden om voor een stedentrip naar Porto te kiezen, is dat er (nog) geen massatoerisme is. We konden alle bezienswaardigheden op ons gemak bekijken en de prijzen zijn goedkoop.

Uren door de leukste winkelstraatjes slenteren en daarna hangen aan de bar en genieten van verschillende soorten lokale port.

Ben je klaar voor jouw stedentrip? Lees dan in ons artikel ‘Vliegen naar Portugal? Zo vind je goedkope tickets‘ onze tips om een voordelige ticket te boeken.

Leuke tours in Porto:

5/5 (14)

Artikel beoordeling

Geef een reactie