Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Onze fantastische reis door de Algarve, Portugal

by Katleen   ·  5 jaar ago  
thumbnail

Waarom de Algarve?

Portugal, en meer bepaald de zuidkust, stond al een tijdje op onze verlanglijst voor een roadtrip. Wat ons vooral aantrok, is het zeer gevarieerde landschap: van de prachtige rotsformaties met desolate strandjes tot lagunes en uitgestrekte zandstranden.

De mooie steden, pittoreske dorpjes en andere interessante bestemmingen in de Algarve, maken je vakantie gewoon compleet.

Wij kozen om naar de Algarve te reizen in het voorjaar omdat een zachte temperatuur van zo een 20°C ideaal is voor een actieve vakantie aan de zuidkust. In april was het dan zover en vlogen we naar Faro, de hoofdstad van de Algarve, om daar van start te gaan met onze 10-daagse reis. Betaalbare tickets naar Faro kan je gemakkelijk terugvinden op ‘Vliegen naar Portugal, zo vind je de beste tickets!‘.

Eens geland in Faro hebben we meteen een auto gehuurd. Eigen vervoer is echt aan te raden om zo het maximum uit je vakantie te halen. De bijzondere en meer desolate plekjes in de Algarve zijn namelijk niet altijd even makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Dit moet je zeker zien op je rondreis door de Algarve

Onze rondreis langs de bijna 200 km lange kustlijn van de Algarve, heeft ons de hele Portugese cultuur intens doen beleven. Een trip in de Algarve was voor ons dwalen door de vele pittoreske kronkelstraatjes, het bewonderen van de historische bouwwerken, het ontdekken van mooie stranden en baaien en genieten van het zeer betaalbare en heerlijke eten. Roadtrips vragen veel voorbereidingswerk. Gelukkig kan je heel wat inspiratie halen uit het artikel ‘Rondreizen door Portugal‘.

Faro – onze start

Het aan de kust gelegen Faro was een mooie start van onze rondreis. Het is een enorm bruisende stad met een mooie jachthaven en een knus centrum ten midden van een stadomwalling. De historische bouwwerken zoals Igreja do Carmo of Arco da Vila zijn interessante bezienswaardigheden. Na een bezoekje van deze bruisende stad was het voor ons ideaal om verder te reizen naar Albufeira om daar te genieten van de uitgestrekte zandstranden

Albufeira – uitbundig nachtleven

Albufeira is een bescheiden vissersdorpje waar je logies en een overdaad aan restaurants kan vinden aan een meer dan redelijke prijs. Dicht bij het dorpje bevinden zich een aantal zandstranden, golfterreinen en vooral een heel druk nachtleven. Indien je houdt van feesten is dit the place to be.

Portimão – gouden zandstranden

Portimão is naast Faro één van de grotere kustdorpen van de zuidkust. Praia de Rocha is de mooiste bezienswaardigheid: een populair uitgestrekt gouden zandstrand met kenmerkende kleine rotsformaties in de baai.

Lagos – uitgeslepen kliffen en grotten

Vanuit Portimão was het eenvoudig om langs de kustlijn verder rijden om zo Lagos te bereiken. Hier konden we voor het eerst het meer dramatische landschap bewonderen met rotsformaties en kliffen ten midden van het azuurblauwe water. Het was een mooie ervaring om met de boot enkele kliffen binnen te gaan. Lagos is een heel lieflijk dorp dat ondanks zijn populariteit toch nog steeds aanvoelt als een pittoresk vissersdorpje.

sagres portugal
prachtige rotsformaties nabij Sagres

Sagres – Magisch mooi

Voor ons was Sagres zien toch het meest innemende moment van onze reis. Deze plaats heeft een zeer krachtige en wilde schoonheid door zijn steile rotswanden, ruige kliffen en vrij woeste golven. Het was zeer indrukwekkend om te hiken langs deze prachtige rotsformaties en te genieten van het eindeloze uitzicht.

Onze beleving

We zijn verliefd geworden op de zuidkust van Portugal en zullen zeker nog eens terugkeren. Eens je langs de kust van de Algarve gereden bent, begrijp je waarom dit een énorm populaire bestemming is. Voor wie de Algarve nog niet bezocht heeft is deze reis zeker het overwegen waard.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.