Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Hier vind je de beste Fado in Lissabon

by Ewald   ·  11 maanden ago   ·  
4.5/5 (2)

Voordat ik je meeneem naar een van onderstaande top fado restaurants. Eerst wat over fado zelf.

Fado is een muziekgenre dat omstreeks 1820 is ontstaan in Lissabon. Helemaal duidelijk is dat niet omdat informatie over de geschiedenis van Fado mondeling werd overgedragen, aldus Fado-historicus Rui Vieira Nery.

Vandaag wordt fado beschouwd als een vorm van een lied, dat een bepaalde traditionele structuur volgt. De populaire opvatting over fado is, dat het een vorm van muziek is die wordt gekenmerkt door verdrietige liedjes en teksten, vaak over de zee of het leven van de armen.

Fado en Saudade, ‘een gevoel van verlies of verlangen’, horen bij elkaar.

Beroemde zangers van fado zijn Amalia Rodrigue

s, Dulce Pontes, Carlos Do Carmo, Mariza, Mafalda Arnauth, António Zambujo, Ana Moura, Camane, Helder Moutinho, Carminho, Mísia, Cristina Branco, Gisela João en Maja Milinkovic.

Tip: in het artikel ‘De 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Alfama‘, kun je meer lezen over het fado museum.

De meeste fado restaurants vind je in de oude wijk Alfama.

Fadorestaurant A Nini

Het restaurant A Nini vind je aan de R. Dom Francisco Manuel de Melo 44A. Het eten en de service is uitstekend, de mensen erg vriendelijk en de fado is uitzonderlijk.

Adega Machado

Dit restaurant vind je aan Rua do Norte, nº 91, is wellicht wat duurder dan A Nini. Een vaste groep van 3 gitaristen worden ieder optreden aangevuld met een nieuwe zanger of zangeres.

Fadorestaurant Bela

En ten slotte, restaurant Bela aan R. dos Remédios 190. De eigenaar Anabela is een lokale legende. Het eten lekker en de fado top.

Geef een reactie