Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Verdwaal en verwonder je in Palácio da Pena

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  4 jaar ago  
thumbnail

Paleis van Pena staat op de top van een heuvel, op 450 meter hoogte, boven de Portugese stad Sintra. Het is het voormalig zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie.

Ga terug in de tijd en bezoek dit prachtig gerestaureerde sprookjeskasteel

Voordat Koning Ferdinand II zich het Paleis van Pena toe-eigende, diende dit fotogenieke kasteel als klooster. Het omliggende Park van Pena is bijna net zo mooi als het paleis en is het thuis van exotische planten en vele geheime plekjes. Neem alle tijd om de ‘Parel van de Sintra-regio’ te ontdekken!

Dit 16e-eeuwse klooster werd door Ferdinand omgedoopt tot een felgekleurd sprookjespaleis. Hij kon niet kiezen voor een bepaalde bouwstijl, dus het kasteel is een vrolijke mix van Romantiek, Renaissance, Manuelstijl en Moorse stijl. Iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en design (en felle kleuren!) zou hier een kijkje moeten nemen.

Park en Paleis van Pena in Sintra
Park en Paleis van Pena in Sintra

De omliggende omgeving is al net zo prachtig. Door het gunstige klimaat vind je hier meer dan 500 verschillende soorten bomen, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. De tuinen zijn uitgestrekt en zitten vol geheime plekjes, en dat maakt het een perfecte en rustige getaway van het stadsleven in Lissabon.

Neem de tijd om van het prachtige uitzicht over de Sintra-regio en de westerse kustlijn te genieten.

Adres: Estrada da Pena, 2710-609 Sintra, Portugal

Tickets voor Palacio da Pena

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.