Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Wat (anders) te doen in Albufeira?

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  5 jaar ago  
thumbnail

Wat (anders) te doen in Albufeira?

Albufeira is zowel een stad als een gemeente en is van oorsprong een vissersplaats, maar is de laatste decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste en drukste toeristische badplaatsen van Portugal. Albufeira is gelegen aan de Atlantische Oceaan en beschikt over een moderne jachthaven, golfterreinen en vele stranden. Maar wat kunnen we doen anders dan op het strand liggen, barretjes en restaurantjes bezoeken of een potje golfen? Hieronder volgen een aantal tips.
Zoomarine Albufeira

Zoomarine, naar eigen zeggen het beste thema park

Gelegen in Guia, op een paar kilometer van Albufeira, vind je Zoomarine. Geschikt om met het gezin een dagje er op uit te trekken om dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen, tropische vogels en roofvogels te bekijken. Iets spannender is het aquarium met haaien.

Daarnaast zijn er tal van attracties te vinden, waaronder het nieuwe Zoomarine Beach, met een golfzwembad met zoutwater omringd door een strand en fantastische waterglijbanen.
Romeinse ruïnes van Cerro da Vila

Romeinse ruïnes van Cerro da Vila

In Vilamoura op een half uurtje met auto vanuit Albufeira, zijn de overblijfselen van een Romeinse villa, Cerro da Vila te bekijken. Cerro da Vila uit de 2e eeuw is het de oudste en meest indrukwekkende overblijfsel van de Romeinse tijd in de Algarve.

Deze Romeinse villa heeft baden, thermae en tanks voor het zouten van vis die uit de 1e eeuw na Christus zijn. Hier kun je het dagelijks leven van de oude Algarve bewoners ontdekken.

Museu Municipal de Arqueologia

Museu Municipal de Arqueologia te AlbufeiraGelegen in de oude kern van de stad, is het Gemeentemuseum van Archeologie gevestigd in het gebouw waar tot het einde van de jaren 80 het stadshuis functioneerde. Het prachtige gebouw bestaat uit twee verdiepingen met uitzicht op de zee.

De stukken in het museum zijn nauw verbonden met de geschiedenis van Albufeira, van zijn vroegste oorsprong tot de zeventiende eeuw, onderverdeeld in vier periodes:

  • prehistorie
  • Romeinse periode
  • Islamitische periode
  • Moderne tijd

De belangrijkste collectie werd samengesteld door pater José Manuel Semedo de Azevedo en op de bovenverdieping zijn tijdelijke exposities te zien.

Castelo de Paderne

Castelo de PaderneOok bekend als Castelo de Almóada, Paderne Castle is een van de zeven kastelen die op de vlag van Portugal worden vertegenwoordigd. Het is 20 minuten met de auto het binnenland in.

Gelegen naast de rivier de Quarteira en net als veel andere ruïnes heeft het een roodachtige tint. Het bestond al voor de komst van de Romeinen, maar zij zijn degene die het tot een militair fort en een politiek en administratief centrum, genaamd Paderne of Paderna, hebben gemaakt.

Dit fort werd overwonnen door de Arabieren in de 7e eeuw. In het jaar 1189 werd het ingenomen door koning D. Sancho I, met behulp van een eskader van Engelse Kruisvaarders. Twee jaar later werd het Kasteel van Paderne opnieuw door het leger van Almohad ingenomen.

Het was in het jaar 1248, onder leiding van D. Paio Peres de Moura, Meester van de Orde van Santiago en onder het soevereine mandaat van D. Afonso III dat het fort definitief onder Portugese heerschappij kwam te vallen.

Verder er op uit?

Heb je tijd en zin om wat verder van Albufeira rond te kijken? Lees dat dit artikel over de 10 mooiste steden en dorpen in de Algarve.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.