Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Vakantie in Sesimbra? Vergeet deze bezienswaardigheden niet!

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  3 jaar ago   ·  
thumbnail

Bezienswaardigheden in Sesimbra

Sesimbra, gelegen aan een beschutte baai, is zeer populair als weekendbestemming bij de Lisboa’s. Het kan er in het hoog seizoen dan ook erg druk zijn. Voor een levendig strand zit je hier dan goed.

Vanaf het kasteel heb je een adembenemend mooi uitzicht op Sesimbra en de zee.

Echter om het om die reden nu links te laten liggen, is ook niet terecht. Sesimbra heeft best het een en ander te bieden en is zeker een fijne plek om jouw vakantie te vieren.

Bovenaan het lijstje van bezienswaardigheden staat Castelo de Sesimbra. Vanaf het kasteel, gelegen op de heuveltop, heb je een adembenemend mooi uitzicht op Sesimbra en de zee.

Vergeet ook niet een van de vele restaurants aan te doen als je van vis houdt. Zeevruchten en vis zijn de voornaamste ingrediënten van de regionale keuken en staan in elk restaurant op de kaart.

Hieronder een opsomming van bezienswaardigheden en tips voor een heerlijke vakantie in Sesimbra.

Sesimbra Portugal kasteel
Castelo-de-Sesimbra

Castelo de Sesimbra

Het kasteel van Sesimbra ligt op de top van een 240 meter heuvel. Het geeft je een adembenemend uitzicht over de zee en het bergketen. Veroverd op de Moren door koning Afonso Henriques in 1165.Het werd in 1910 een nationaal erfgoedmonument en behoudt tot nu toe twee essentiële elementen van middeleeuws fortificatie. Namelijk de muur rondom het dorp en de citadel.

Binnen zijn muren kunt u de prachtige tegelpanelen van de kapel Nossa Senhora do Castelo bezoeken, een voorbeeld van de Portugese Religieuze Architectuur.

Kapel Espírito Santo dos Mareantes
Kapel Espírito Santo dos Mareantes

Kapel Espírito Santo dos Mareantes

Gebouwd in de 15e eeuw bestond Espírito Santo dos Mareantes uit een kapel en een ziekenhuis. Het laatste overleegde de aardbeving in 1755 echter niet. De kapel was nog tot het midden van de 20ste eeuw actief.

Met een rechthoekige inrichting en een barokke gevel is het gebouw verdeeld in twee verhalen. De bovenverdieping werd bezet door de kapel, terwijl de benedenverdieping het oude ziekenhuis bevatte. De muren van de laatstgenoemde tonen een aantal tekeningen van 17de en 18e eeuwse schepen. Het bevat tevens een belangrijke collectie schilderijen, zoals Onze-Lieve-Vrouw van Genade, een 16de-eeuws schilderij van Gregório Lopes.

Het fort van Santiago

Het fort van Santiago werd gebouwd in 1648. De koning bouwde dit fort als onderdeel van een lijn van versterkte verdedigingsstructuren langs de kust tegen de constante piratenaanvallen.

Het fort is tegenwoordig een monument en voor bezoekers opgesteld. Op elke hoek van het fort zijn twee driehoekige bastions in het noorden en twee in het zuiden.

Op het strand van Sesimbra visnetten binnhalen
De vissetechniek Chincha

Visnetten binnenhalen bij zonsondergang

De vissetechniek, Chincha, van Islamitische afkomst, houdt in dat er een groot net uit kleine vissersboten in de zee wordt gegooid en vervolgens door mannen in het Meco-gebied door de mannen wordt gesleept.

Het is een visserijpraktijk die nog steeds in de zomer in Sesimbra wordt uitgevoerd bij zonsopgang en schemering. Pak de kans om de locals een handje te helpen.

ZimbraMel

Elk jaar bezoeken duizenden mensen ZimbraMel de honingfair van Sesimbra, in het kasteel van Sesimbra. Dit is een van de belangrijkste Portugese beurzen in zijn soort. Bij ZimbraMel is het ook mogelijk om andere plantaardige producten te kopen, regionaal gebak, kaas en biologische producten. Al met al heeft Sesimbra best het een en ander te bieden.

Overnachten in de Sesimbra

Voor overnachten in Sesimbra kun je één van de bijzondere vakantieplekjes huren via Elizewashere.nl of gebruik maken van het grote aanbod op Portucasa.nl.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.

Geef een reactie