Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Een middagje Ponte de Lima. 3 bezienswaardigheden in 3 uur.

by ewaldvanderhoop@gmail.com   ·  5 jaar ago  
thumbnail

Deze fotogenieke stad gelegen aan de Rio Lima komt tot leven in de weekenden, wanneer  toeristen de fameuze brug oversteken en om de maandag, wanneer een grote markt zich verspreidt langs de rivier.

 

Zelfs als u de markt niet kunt maken, is het kleine, historische centrum van Ponte de Lima met cafes en grote rivieren en groenwegen een bezoek waard. Maar van bezienswaardigheden in Ponte de Lima is de brug over de Lima de reden om naar deze stad af te reizen. Volgens velen is het de mooiste middeleeuwse brug van Portugal.

Zodra je Ponte de Lima binnen rijdt bemerk je direct een speciale atmosfeer. Zelfs de buitenwijken zijn romantisch: omgeven door wijngaarden ligt de stad in een prachtige setting.

  • Ponte de Lima
  • Torre da Cadeia
  • De stadmuren

Ponte de Lima

De pièce de résistance van de stad, deze elegante 31-boogbrug over de Rio Lima, is nu beperkt tot het voetverkeer. Het grootste deel dateert uit de 14e eeuw, hoewel het segment op de noordoever van het dorp Arcozelo bona fide Roman is. Largo de Camões, met een fontein die lijkt op een reusachtige bonbonschotel, maakt een fijne plek om de zon over de brug te kijken.

Torre da Cadeia Velha

Twee crenellated torens (een deel van de vestingwerken van de 14e eeuw) staan ​​tegenover de rivier aan het einde van Rua Cardeal Saraiva. De Torre da Cadeia Velha herbergt nu tijdelijke kunst tentoonstellingen en de turismo, plus een groot aantal duiven op zijn raam.

De stadsmuren van Ponte de Lima

Fragmenten van de stadsmuren overleven achter en tussen de Torre da Cadeia Velha en de Torre de São Paulo (deel van de vestingwerken van de 14e eeuw).

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.