Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Een middagje Ponte de Lima. 3 bezienswaardigheden in 3 uur.

by Ewald   ·  2 jaar ago   ·  

Deze fotogenieke stad van de zoete en zachte Rio Lima brengt tot leven in de weekenden, wanneer Portugese toeristen dalen en elke andere maandag, wanneer een grote markt zich verspreidt langs de rivier. Alle acties gebeuren in het oog op de mooiste middeleeuwse brug van Portugal. Zelfs als u de markt niet kunt maken, is het kleine, historische centrum van Ponte de Lima met cafes en grote rivieren en groenwegen een bezoek waard. Zelfs de buitenwijken zijn romantisch: wijngaarden tuimelen naar bruisende wegen, en bij zonsondergang zwaluwen vliegen, zingen en duiken tot de avond eindelijk valt.

  • Ponte de Lima
  • Torre da Cadeia
  • De stadmuren

Ponte de Lima

De pièce de résistance van de stad, deze elegante 31-boogbrug over de Rio Lima, is nu beperkt tot het voetverkeer. Het grootste deel dateert uit de 14e eeuw, hoewel het segment op de noordoever van het dorp Arcozelo bona fide Roman is. Largo de Camões, met een fontein die lijkt op een reusachtige bonbonschotel, maakt een fijne plek om de zon over de brug te kijken.

Torre da Cadeia Velha

Twee crenellated torens (een deel van de vestingwerken van de 14e eeuw) staan ​​tegenover de rivier aan het einde van Rua Cardeal Saraiva. De Torre da Cadeia Velha herbergt nu tijdelijke kunst tentoonstellingen en de turismo, plus een groot aantal duiven op zijn raam.

De stadsmuren van Ponte de Lima

Fragmenten van de stadsmuren overleven achter en tussen de Torre da Cadeia Velha en de Torre de São Paulo (deel van de vestingwerken van de 14e eeuw).

Ik hoop dat je net zo van Ponte de Lima hebt genoten als wij. Nog tips? Meldt ze hieronder.

4.5/5 (2)

Artikel beoordeling

Geef een reactie