Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Lissabon in 2 dagen

by Jessica   ·  4 jaar ago  
thumbnail

Lissabon in 2 dagen

Als je een druk leven hebt en je je tijd moet verdelen tussen je werk, familie, vrienden en sporten, dan is het belangrijk dat je ook genoeg tijd vrij maakt voor ontspanning. Wat ontspant er nu beter dan een reis of een weekendje citytrip? Lissabon is de perfecte bestemming om in 2 dagen al helemaal los te komen van je dagelijkse verplichtingen. Je kunt er genieten van zowel zon, zee en strand, als cultuur, interessante bezienswaardigheden en lekker eten. Ideale combinatie dus. In deze blogpost kun je alles lezen over leuke tips en de must-sees die de Portugese hoofdstad te bieden heeft. Dus als je toe bent aan een weekend weg, laat je dan snel inspireren door deze tips voor een 2-daagse reis naar Lisboa!

Tram 28

Eén van de meeste iconische beelden van de stad is het typische trammetje. Al sinds het jaar 1890 rijdt deze door de smalste straatjes van de stad. Het is erg populair onder toeristen en zit daarom ook regelmatig erg vol. De tram 28 rijdt door de 4 populairste wijken van de stad, Estrela, Alfama, Graca en Baixa. De lijn begint bij station Martim Moniz. Het is handig hier op te stappen, zodat je een plekje aan het raam kunt bemachtigen. Onderweg kom je namelijk langs veel bezienswaardigheden. Als je niet tot de eindbestemming in de tram wilt blijven zitten, is het een aanrader er bij de wijk Alfama uit te gaan.

tram 28 Lissabon

De wijk Alfama

De wijk Alfama is het centrum van de stad. Je kunt hier eindeloos tussen de smalle straatjes struinen en mooie foto’s maken. Er is hier veel te zien. Één van de bezienswaardigheden is het São Jorge kasteel, gelegen op een heuvel. Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de wijk en de rivier de Taag. Het kasteel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot aan de Romeinen. Door de populariteit van dit kasteel, zijn de wachtrijen voor het kopen van een entreekaartje vaak erg lang. Het is daarom handig een voorrangskaartje te kopen via getyourguide.nl. Zo sla je de wachtrij over en kun je direct naar binnen. Daarbij krijg je ook nog een speciale 15 minuten durende introductie van een gids, zodat je een optimaal bezoek aan het kasteel hebt. Een andere plek in de wijk Alfama die je niet mag overslaan is het uitkijkpunt Santa Luzia. Je bereikt deze plek via een aantal steile trappen in de buurt van het kasteel. Het uitzicht vanaf hier is erg indrukwekkend.

Torre de Bélem

De Torre de Bélem is een andere, zeer beroemde bezienswaardigheid van de Portugese hoofdstad. Deze indrukwekkende verdedigingstorens uit de 16e eeuw staat aan de oever van de Taag. Vanaf de straat kun je de toren goed zien. De versieringen van de gevels hebben te maken met de zee en deze worden vermengd met Christelijke symbolen. Voor 6 euro kun je de binnenkant bezichtigen. Daar vind je allerlei sporen terug van hoe de toren vroeger als de verdediging van de stad heeft gediend. Zeventien kanonsgaten in de muren bijvoorbeeld, waar de kanons vroeger stonden om de vijand op zee te verslaan.

Tours door de stad

Als je de stad liever ontdekt met een gids, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je via getyourguide.nl kiezen voor een 3 uur durende wandeltocht, waarbij je alles te weten komt over de belangrijkste iconen van de stad. Je komt langs de wijken Alfama en Chiado, het Rossioplein en de kathedraal. Bij de rondleiding zit ook het proeven van het typische taartje Pastel de Nata inbegrepen. Een andere rondleiding is de ‘Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen en lifestyle’. Deze tour wordt geleid door een gecertificeerde gids en gaat dieper in op de details van de stad. Je komt langs de meest historische plekken en aan de hand van interessante verhalen leer je de stad goed kennen. Naast alle geschiedenis leer je ook meer over hedendaags Lissabon en een ritje met tram 28 zit inbegrepen in de prijs.

Bijzondere activiteiten

Als je graag eens op een andere manier de stad wil ontdekken, dan zijn er genoeg originele opties waaruit je kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het maken van een zeilcruise over de rivier de Taag. Zo zie je de hoofdstad van een hele andere kant en kun je genieten van een bijzondere zonsondergang. Een andere leuke tour is de streetart-tour. Onder begeleiding van een privé gids ontdek je de indrukwekkende graffiti en muurschilderingen die in de straatjes van het centrum te vinden zijn. Je zult zien dat de stad een openluchtgalerij is met veel innovatieve kunstwerken, waarvan sommigen al vele jaren de straten sieren en anderen nog in de maak zijn. 

Een veelzijdige stad dus, waar je al in 2 dagen even helemaal kunt loskomen van je dagelijkse verplichtingen en kunt genieten van cultuur, geschiedenis en gastronomie.

Até a vista!

Ateavista.nl is ontstaan vanuit de passie voor dit prachtige land en wordt door en voor de gepassioneerde Portugal-liefhebbers verwezenlijkt. Heb je een leuk artikel voor ons? Neem dan contact op.