Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

Lissabons tram 28

by Ewald   ·  5 maanden ago   ·  
thumbnail
4/5 (1)

Lissabons tram 28, geschiedenis, route en tijdtabel

Op 14 augustus 1890 ging de eerste kabeltram in Lissabon rijden. Daarbij werd gekozen voor een spoorwijdte van 900 millimeter. Deze spoorwijdte komt bij trams behalve in Lissabon alleen maar voor in Linz.

Bij toeristen is vooral tram 28 populair en deze lijn is dan ook vaak overvol

Op 31 augustus 1901 werd de eerste elektrische tramlijn in gebruik genomen. De lengte van het net was op het hoogtepunt 145 kilometer en er waren 419 motorwagens en 100 bijwagens. In de jaren daarna namen metro en bus de vervoersfunctie van de trams steeds meer over en grote delen van het tramnet werden opgedoekt.

Door het toerisme nam het belang van de tram nam echter weer toe. Sluiting van het gehele net was hierdoor niet meer aan de orde. Daar komt bij dat de trams vaak door zulke smalle straten rijden, waar bussen niet eens kunnen komen.
Route en tijden tram 28 lissabon

Tram 28 van Lissabon verbindt Martim Moniz met Campo Ourique. Het startpunt ligt aan de Praça Martim Moniz (klik op de link voor het openen in Google Maps). En gaat door de populaire toeristische wijken van Graca, Alfama, Baixa en Estrela. Nu je toch door Alfama gaat, stop wat eerder uit en bezoek een van de top 10 bezienswaardigheden in de wijk Alfama.

Tram 28 rijdt op deze route door de meest schilderachtige en smalle straatjes van Lissabon.

Voor bezoekers is dit de klassieke tramreis van Lissabon, van Martim Moniz naar Estrella. Je kunt ook prima halverwege opstappen, maar dan kan zul je waarschijnlijk moeten staan.

Voor de routekaart en tijdtabel van tram 28 (pdf) klik op rechter afbeelding.

Meer informatie vind je op carris.pt.Geef een reactie